zondag, 20 oktober 2019

HanseBoot Hamburg stopt ermee

Van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november is het nog één keer een watersportfestijn in de hallen van Hamburg. De organisatie heeft zojuist bekend gemaakt dat de beurs na 58 edities niet meer verder gaat en dat de editie van 2018 komt te vervallen.

 

De terugloop in bezoekersaantallen is reden voor de organisatie om een pas op de plaats te maken. Waar Hanseboot vroeger nog 200.000 mensen wist te trekken, waren dit er vorig jaar nog maar 60.000.  Jarenlang was Hamburg Duitslands eennagrootste botenbeurs – alleen Boot Düsseldorf trok meer bezoek. Inmiddels is de beurs ingehaald door Interboot Friedrichshafen dat deze week plaats vindt.

Hanseboot zoekt al jaren naar manieren om de bezoekers weer naar de beurshallen te trekken. Zo werd er geëxperimenteerd met andere openingstijden en vorig jaar werd de refitbeurs Boatfit, voorheen een zelfstandige show in Bremen, in het programma opgenomen.

Het is nog niet zeker of de beurs helemaal van het toneel verdwijnt. Voor 2019 wordt er gedacht over een geheel nieuw concept.

Het besluit rondom Hanseboot Hamburg staat los van Hanseboot Ancora. Deze in-water boatshow die jaarlijks in het voorjaarsbeurs in Neustadt gehouden wordt, staat ook voor 2018 nog gewoon op de beurskalender.

Evenementen