maandag, 24 juni 2019

HWSV neemt nieuwe ligplaatsen feestelijk in gebruik

De Harlinger Watersportvereniging (HWSV) heeft de ligplaatsen in de Noordoostersingel gerenoveerd.  Het nieuwe gedeelte van de verenigingshaven is  vrijdagavond bij de opening van het watersportseizoen feestelijk in gebruik genomen.  Jeugdleden van de vereniging brachten in gepavoiseerde scheepjes de verenigingsvlag naar de Noordoostersingel. Met het hijsen van de vlag is de haven symbolisch in gebruik genomen. 

 

(Foto: Peter Hans)

De bestaande steiger was aan vervanging toe. Deze is gesloopt en vervangen door een tegelpad op de wal. Ook komen er nieuwe aansluitingen voor elektra en water. Omdat de schepen steeds breder worden zijn de ligplaatsen groter gemaakt. In totaal kunnen er nu 35 schepen aan deze nieuwe kade in de Noordoostersingel aanmeren.

De nieuwe kade is gerealiseerd door Kuipers Waterbouw uit Dokkum, maar ook de verenigingsleden staken de handen uit de mouwen. Voorzitter Jouke van Keulen benadrukte in zijn toespraak dat de vereniging veel investeert om de haven up-to-date te houden: “Door inzet van vrijwilligers weten we de kosten laag te houden. De HWSV-haven is gewild bij passanten, vanwege de optimale voorzieningen en de prettige sfeer. Ruim 4000 schepen weten jaarlijks de haven te vinden. Onze haven is dus een factor van belang als het gaat om het toerisme in Harlingen.”

Bij de opening van het vaarseizoen stelde de voorzitter ook de nieuwe havenmeester aan de leden voor. Frank van Schagen is per 1 april aangesteld als havenmeester en is voor alle gasten het nieuwe gezicht van de haven.

Naast het in stand van houden van de verenigingshaven organiseert de  Harlinger Watersportvereniging verschillende activiteiten voor leden en niet-leden.  Zo gaan deze maand de zeillessen in Optimisten voor de jeugd weer van start. Grootste evenement van de vereniging is de HT Race op 24 en 25 mei aanstaande. Op donderdag 24 mei vanaf 8.30 uur starten de deelnemende zeilschepen in zes verschillende klassen in het Kimstergat bij Harlingen. De volgende dag komen de eerste schepen aan het begin van de middag weer in de haven van Harlingen terug.

Evenementen